Terbit Buku Sendiri 2 : 3 Golongan Yang Boleh Terbit Buku Sendiri

  1. Trainer

Seorang trainer, penceramah, motivator, dan juga menerbitkan buku sendiri. Ia dapat membantu penjenamaan Tuan-tuan kepada para pelanggan. Dalam masa yang sama ia juga dapat menjadi pendapatan sampingkan semasa Tuan menjalankan program.

Ia membantu para peserta untuk lebih kenal Tuan dan syarikat dengan lebih dekat. Selain itu Tuan sudah mempunyai khalayak pendengar sendiri, apa yang perlu dibuat adalah berikan mereka produk supaya mereka dapat bawa pulang ilmu Tuan ke rumah.

Saya ada mengenali beberapa orang trainer yang sudah penat berceramah, akhirnya menulis buku.

 

  1. Rakyat biasa.

Sudah pasti Tuan mempunyai idea yang mahu disampaikan kepada dunia. Jadi Tuan boleh tulis dan terbitkan buku supaya idea itu tidak bersemadi bersama jasad apabila Tuan mati nanti.

 

  1. Tuan yang sedang membaca artikel ini.

Tuan yang sedang membaca. Ya Tuanlah. Tuan juga boleh menerbitkan buku sendiri. Bukan penulis saja yang boleh menerbitkan buku. Jika tuan seorang petani, peguam, tukang bersih pejabat, atau penternak kambing pun boleh menerbitkan buku.

Selagi ia ilmu bermanfaat yang perlu disampaikan kepada pembaca, maka ia boleh diterbitkan untuk membantu para pembaca menjadi lebih bijak.

 

Stephen King, “If you don’t have time to read, you don’t have the time (or the tools) to write. Simple as that.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *